מאות, אם לא אלפי עסקים בדיוק כמו שלכם נאבקים מידי יום על תשומת הלב של הלקוח הפוטנציאלי הבא.
כולם צועקים(מטאפורית, כן?), כולם מפרסמים, כולם מנסים "למכור". אבל מה אם אגיד לכם שקיימת דרך אחרת?
דרך שקטה יותר, חכמה יותר שתשיג את תשומת הלב שאתם מחפשים אבל גם תבנה אמון, תיצור חיבור אמיתי ובסופו של דבר תוביל להמרת הגולשים ללקוחות נאמנים. תכירו את הכוח העצום בכתיבה שיווקית מקצועית.
אתם בטח שואלים את עצמכם "נו, עוד פעם המילים האלה "כתיבה שיווקית? מה הקשר לזה בכלל?" ואתם צודקים. המונח הזה נזרק לאוויר כל כך הרבה פעמים עד שלפעמים הוא מאבד מהמשמעות האמתית שלו.
אשתדל לעשות לכם סדר בראש אחת ולתמיד. מה זה כתיבה שיווקית באמת? לא מדובר רק בסידור מילים בצורה יפה על הדף או על המסך. זו אומנות ואסטרטגיה שמשולבות ביחד. זו היכולת להשתמש במילים כדי להעביר סיפור, לעורר רגש, להעביר מסר חד וברור ולשכנע את הקורא לבצע פעולה מסוימת. בין אם אנחנו מכווינים אותו להשאיר פרטים, לרכוש מוצר, להירשם לניוזלטר או פשוט להאמין במותג שלנו. במילים אחרות כתיבת תוכן שיווקית הופכת אנשים ממתעניינים ללקוחות ומלקוחות לשגרירים שמפיצים את הבשורה שלנו לאחרים.
בתקופה בה התוכן הוא המלך והוא עדיין כזה, גם עם כל ההתפתחויות של הרשתות החברתיות, היכולת שלכם לתקשר בצורה אפקטיבית עם הקהל היא קריטית. זה לא מספיק שיש לכם מוצר או שירות מעולה. אם אתם לא תדעו איך לדבר עליו ולהעביר את הסיפור שלו בצורה הנכונה אתם תשאירו את הכסף על הרצפה וזה בדיוק המקום בו כתיבה שיווקית לעסקים נכנסת לתמונה.
למה כתיבה שיווקית קריטית לעסק שלכם?
השוק הישראלי הוא ייחודי. אנחנו קהל ציני וחכם. כזה שלא "קונה" כל דבר שמציעים לו בקלות.
אנחנו רוצים לדעת שקיים ערך אמיתי מאחורי המילים שמפזרים מעלינו. תחשבו על עצמכם, בכל פעם בה אתם נכנסים לקנות מוצר חשמלי כלשהו, אתם ישר קונים אותו או שאתם קוראים באינטרנט, מתייעצים, שואלים שאלות, עוברים בין כמה חנויות? למה אנחנו עושים את זה? כי אנחנו מחפשים את האותנטיות, את איש המכירות שיגע בנו, שלא ינסה רק למכור לנו אלא באמת יבין מה אנחנו צריכים. אותו דבר קורה לנו כשאנחנו קוראים, כתיבה גנרית שלא תיגע בנו ותהיה מנותקת מהמציאות פשוט לא תעבוד עלינו. אבל אם תקראו טקסט מוקפד, שעבדו עליו כמו שצריך והתוכן ידבר אליכם, אתם לא תחשבו פעמיים ותבצעו רכישה. כתיבה שיווקית לאתרים לוקחת את חוויית המשתמש למקום הנכון, בזכותה הוא מבין מה אתם מציעים ואיך זה יועיל לו. הכוונה לתוכן שעונה על השאלות שלו וגם מניע אותו לפעולה.
וזה מוביל אותנו לנקודה הבאה, כתיבת תוכן מקצועי בתקופה בה אנחנו חווים הצפת מידע, היא בגדר חווה.
רק תוכן איכותי, מקורי ומעמיק יצליח לבלוט. לא רק הלקוחות שלנו מעדיפים את התוכן האיכותי אלא גם גוגל, ChatGPT ודומיהם מעניקים עדיפות ברורה לתוכן איכותי על פני תוכן סתמי שלא מחדש לנו כלום. תוכן שיספק ערך אמיתי לגולשים ויגרום להם להישאר באתר זמן ממושך ומעודד אותם ליצור אינטרקציה. לתוכן מהסוג הזה אני קורא תוכן בוטיק.
אם אתם זקוקים לעזרה בכתיבת התוכן שלכם על מנת שיותאם למטרות העסקיות שלכם וידבר לקהל שלכם.
אנחנו כאן כדי לעזור לכם.

איך כתיבה שיווקית עובדת?
כתיבה שיווקית טובה זה כמו סימפוניה. כל אלמנט בה החל מהמילים, הטונציה, מבנה הכתיבה ועד הקצב חייבים לעבוד בהרמוניה מלאה כדי ליצור את האפקט הרצוי.
זה מתחיל בהבנה עמוקה של מי הוא קהל היעד שלכם. מי הם? מה מניע אותם? מה הבעיות שהם מנסים לענות עליהן? רק אחרי שאתם יודעים לענות על כל זה סימן שאתם מכירים את הקהל שלכם לעומק ואתם יכולים להתחיל לכתוב בצורה שתדבר אליהם באמת. מעניין אתכם לקבל קצת השראה על אסטרטגיית התוכן שלנו? מוזמנים לקרוא בהרחבה.
עכשיו מגיע שלב המסר. מה המסר שלכם? מה אתם רוצים להגיד? מה הצעת הערך הייחודית שלכם (USP)? למה שהלקוח יבחר דווקא בכם ולא במתחרים שלכם?
המסר חייב להיות חד, ברור, ומשכנע. הוא צריך להדהד בראש של הקורא גם אחרי שהוא יסיים לקרוא.
אבל איך עושים את זה בפועל? הנה כמה עקרונות מפתח:
- ספרו סיפור, אל תמכרו מוצר: אנשים מתחברים לסיפורים, לא לפירוטים טכניים. תארו איך המוצר או השירות שלכם ישנה את חייהם, איך זה יפתור את הבעיה שלהם או איך זה יעזור להם להשיג את מטרה
תשתמשו בדוגמאות, באנקדוטות, במטאפורות. תשלבו דוגמאות שמציגות תמונה אמתית מהשטח, לא רק מילים ריקות מתוכן. לא סתם יש את האמרה "תמונה אחת שווה מאלף מילים". - תתמקדו בתועלות, לא בתכונות: הלקוח לא באמת מתעניין בכמה פיטצ'רים יש במוצר שלכם. הוא מתעניין במה הם יעזרו לו. לדוגמא, במקום לכתוב בתיאור המוצר "למצלמה שלנו יש 12 מגה פיקסל", תכתבו "עם המצלמה שלנו תתפסו תמונות חדות וברורות שישמרו על הזיכרונות שלכם חיים לנצח".
- שפה פשוטה: תימנעו ממילים גבוהות או מונחים מקצועיים מסובכים שיבלבלו. תכתבו בצורה בה אתם מדברים עם חבר, המטרה שהמסר שלכם יעבור בקלות.
- תיצרו תחושת דחיפות (אבל אל תגזימו!): אם זה רלוונטי, תעודדו את הקורא לפעול עכשיו. תשתמשו בסגנונות של "מבצע לזמן מוגבל", "נותרו מקומות אחרונים". תהיו זהירים עם השיטה הזו כי הגבול בין תחושת דחיפות לבין דחיקה לפינה מאוד מטושטש.
- הנעה לפעולה (Call to Action): אל תשאירו את הקורא באוויר. תסבירו לו בדיוק מה אתם רוצים שהוא יעשה: "צרו קשר עוד היום לקבלת ייעוץ חינם", "הירשמו עכשיו וקבלו 10% הנחה", "תורידו את המדריך".
- אותנטיות: בעידן הפייק ניוז וההבטחות הריקות, אותנטיות היא מטבע יקר. היו כנים, שקופים, ואל תבטיחו דברים שאתם לא יכולים לקיים. תנו לאישיות של המותג שלכם לזרוח דרך המילים.