אם אתם מעוניינים לבנות אתראינטרנט משלכם, ייתכן שנתקלתם בשתי אפשרויות פופולריות: Wix ו-WordPress. לשתיהן יש את היתרונות והחסרונות שלהן, ובחירת הפלטפורמה הנכונה לצרכיכם יכולה להיות מאתגרת. החלטתי לערוך למענכם השוואה, בה אני משווה בין Wix ל-WordPress ביחס לנושאים שונים, כגון מחיר, קלות שימוש, עיצוב, תכונות, SEO, שיווק, ניהול בלוג, חנות אינטרנטית. הרעיון שבסוף קריאת כתבה זו, יהיה לכם רעיון ברור באיזה פלטפורמה תבחרו.
מחיר
אחד הדברים הראשונים שצריך לשקול בעת בחירת פלטפורמה לבניית האתר שלכם זה העלות.
העלות הכוללת של בנייה ותחזוקה של האתר שלכם תלויה בדרישות ובמטרות שלכם. בואו נראה איך Wix ו-WordPress מאפשרות לנו לזוז במסגרת התקציב שברשותנו.
Wix
Wix היא פלטפורמה לבניית אתרים שמציעה מגוון של תוכניות, מתוכנית חינמית עד תוכנית Business VIP שעולה 59 דולר לחודש. התוכנית החינמית כוללת תכונות בסיסיות ופרסומות של Wix בתוך האתר שלכם. תוכניות הפרימיום מציעות יותר תכונות ואפשרויות ביניהן הסרת הפרסומות של Wix מהאתר שלכם. אתם יכולים גם לקבל שם דומיין בחינם לשנה הראשונה עם כל תוכנית שתבחרו מעבר לחינמית.
ההבדל העיקרי בין התוכניות הוא גודל האחסון ורוחב הפס שהן מציעות. ככל שהתוכנית גבוהה יותר, כך יש לכם יותר מקום אחסון ורוחב פס. אתם גם מקבלים גישה ליותר תכונות מתקדמות, כמו אנליטיקות, אחסון וידאו, לוגו מקצועי, ותעדוף בתמיכה הטכנית.
אם אתם רוצים למכור מוצרים או שירותים באתר שלכם, תצטרכו לבחור באחת מהתוכניות העסקיות אשר מחילות אפשרות לחנות איטנרטית, המחיר מתחיל מ-23 דולר לחודש. התוכניות האלה כוללות תכונות מסחר אלקטרוני, כמו תשלומים מקוונים, ניהול מלאי, חישוב משלוח ומס, קופונים והנחות.
חוץ מהתוכניות, ייתכן שתצטרכו גם לשלם לב עבור חלק מהאפליקציות או התוספים מחנות האפליקציות של Wix בכדי לשפר את הפונקציונליות של האתר שלכם. חלק מהאפליקציות הן חינמיות, בעוד שאחרות דורשות תשלום חודשי או חד-פעמי.
WordPress
WordPress היא מערכת ניהול תוכן (CMS) קוד פתוח חינמית לחלוטין. עם זאת, תצטרכו לשלם עבור דברים אחרים, כמו אחסון, שם דומיין, ערכות נושא, ותוספים. אחסון הוא השירות בו מתאחסנים קבצי האתר שלכם ומאפשר להם להיות נגישים באמצעות האינטרנט. שם דומיין הוא הכתובת של האתר שלך, כמו www.example.com. ערכות נושא הן התבניות שמגדירות את המראה של האתר שלכם. תוספים הם ההרחבות שמוסיפות תכונות ופונקציונליות לאתר שלכם.
העלות של אחסון, שם דומיין, ערכות נושא, ותוספים יכולה להשתנות בהתאם לצרכים ולהעדפות שלכם. תוכלו למצוא תוכניות אחסון החל מ-3 דולר לחודש ועד יקרות יותר בעלות של 100 דולר לחודש או יותר.
אתם יכולים גם לקבל שם דומיין חינם לשנה הראשונה אצל חלק מחברות האחסון השונות. ערכות נושא ותוספים יכולים להיות חינמיים או בתשלום, בהתאם לאיכות ולפונקציונליות שהם מציעים.
כאמצעי הערכה, אתם יכולים לצפות לשלם סביב 100 ל-200 דולר לשנה עבור אתר WordPress בסיסי. עם זאת, העלות הזאת יכולה לעלות אם תזדקקו ליותר תכונות מתקדמות, כמו חנות אינטרנטית, חברות, או יכולות רב-לשוניות.
קלות שימוש
עוד גורם שחשוב מאוד לשקול בעת בחירת פלטפורמת אתרים היא הקלות שימוש באותה פלטפורמה. אתם רוצים פלטפורמה קלה לשימוש שלא תדדורש הרבה כישורים טכניים או ידע בקוד. בואו נראה איך Wix ו-WordPress מאפשרות לנו לעבוד.
Wix
Wix ידועה בממשק גרור ושחרר שלה, מה שהופך אותה לקלה למתחילים ליצור אתר ללא כל ידע בקוד. אתם יכולים פשוט לבחור תבנית ממאות אפשרויות מעוצבות באופן מקצועי ולהתאים אותה לטעמכם. תוכלו גם להשתמש בתכונת Wix ADI (Artificial Design Intelligence), שיוצרת אתר עבורכם בהתאם לתשובות שתספקו למספר שאלות.
Wix גם מציעה הרבה תכונות וכלים לעזור לךכם ליצור ולנהל את האתר, כמו:
- Wix Editor: הכלי העיקרי שמאפשר לכם לפזר אלמנטים, כמו טקסט, תמונות, וידאו, כפתורים, טפסים, ועוד, באתר שלכם. אתם יכולים גם לשנות את הצבעים, הגופנים, הפריסות, והאנימציות של האתר.
- Wix App Market: אוסף של אפליקציות ותוספים שיאפשרו לכם לשפר את הפונקציונליות של האתר, כמו צ’אט, מערכת הזמנות, חיבור רשתות חברתיות, יצירת מערכת אתר חדשות, ועוד.. חלק מהאפליקציות הן חינמיות, בעוד שאחרות דורשות תשלום.
- Wix Corvid: כלי שמאפשר לכם להוסיף קוד מותאם אישית ותכונות מתקדמות לאתר, כמו מסדי נתונים, API, ודפים דינמיים. זה מתאים למשתמשים יותר מנוסים שרוצים יותר שליטה וגמישות על האתר שלהם.
- Wix Dashboard: כלי שמאפשר לכם לנהל את הגדרות האתר שלכם, כמו דומיין, SEO, אנליטיקות, אבטחה, ועוד…
WordPress
WordPress היא פלטפורמה חזקה וגמישה שמאפשרת לכם ליצור כל סוג של אתר שאתם רק יכולים לדמיין. עם זאת, היא מורכבת בצורה משמעותית יותר מ-Wix, במיוחד אם אתם רוצים להתאים אישית את האתר שלכם לדמיון שלכם. תצטרכו להיות בעלי כישורים טכניים בסיסיים וידע בקוד בכדי להשתמש ב-WordPress ביעילות.
WordPress גם מציעה הרבה תכונות וכלים שיעזרו לכם ליצור ולנהל את האתר שלכם, כמו:
- WordPress Dashboard: הכלי העיקרי שמאפשר לכם לנהל את הגדרות האתר, כמו ערכות נושא, תוספים, פוסטים, דפים, תגובות, מדיה, ועוד..
WordPress Themes: אוסף של תבניות שישפיעו על מראה האתר שלכם. תוכלו לבחור מאלפי ערכות נושא חינמיות ובתשלום שזמינות בספריית הערכות הנושא של WordPress או ממקורות צד שלישי. תוכלו גם להתאים אישית את הערכת הנושא שלכם באמצעות התאמה אישית בכלי עזר של WordPress או על ידי עריכת הקוד של התבנית.
תוכלו גם לשנות את ערכת הנושא שלכם בכל עת, ללא צורך להתחיל מאפס. כמו כן, רוב ערכות הנושא של WordPress הן רספונסיביות, מה שאומר שהן מותאמות לתצוגה בכל המכשירים וגדלי המסך השונים.